joomla templates top joomla templates template joomla

Parcours

Parcours Ploegentijdrit Wielertoeristen

Het parcours (klik om het parcours op kaart te zien) van de tijdrit in 2022 vertrekt net zoals in 2019, 2018, 2017 en 2016 aan ons clublokaal café Den Ast, Grote Branderstraat, Vlamertinge.

Let wel, opwarmen op het parcours is verboden. Dit kan op de Poperingseweg richting Poperinge.

In tegenwijzerzin verlaten we na 100 m de Grote Branderstraat, om links op te draaien de Zevekotestraat in. Dit is een ruime bocht die ‘vol’ kan genomen worden. De Zevekotestraat is smal en heeft 3 haaksebochten.

Na 1 km, en aan de 4de haaksebocht rijden we rechts de Karnemelkstraat in. Een bredere straat: hier kan de snelheid opgedreven worden, de weg is breder, en na een mooie bocht naar links rijden we vlot de Lindegoedstraat in.

Nu volgt de eerste lichte beklimming (meestal tegen wind!) van 600 m tot aan het kruispunt met de Casselsestraat. We gaan hier rechtdoor, en dalen 1,5 km (technisch) af tot aan het kruispunt van café Boerenhol.

Hier naar links de Driegoenstraat in: relatief smal en bochtig. Een stuk weg van 2 km, meestal wind in de rug.

Op het einde komen we terug op de Grote Branderstraat, met terug een lichte beklimming van ca. 800 m tot aan het kruistpunt met de Casselsestraat. Rechtdoor, bergaf en volle bak tot aan de finish.

Althans na 3 ronden. Totale parcours: 7.20 km x 3.

Conclusie: een mooi afwisselend parcours, met uitdagende bochtenwerk en hellingen.